Над 200  хотелиери, ресторантьори и техните служители протестираха в центъра

...
Над 200  хотелиери, ресторантьори и техните служители протестираха в центъра
Коментари Харесай

Хотелиери и ресторантьори протестираха в Ямбол срещу въвеждането на „зелен сертификат“

Над 200  хотелиери, ресторантьори и техните чиновници стачкуваха в центъра на Ямбол против условието на „ зелен документ “ за Covid-19.

Някои от тях избират цялостен локдаун и обезщетения от страната.

Пред микрофона на БНР протестиращи обявиха:

„ Аз съм притежател на заведение. Предпочитам цялостен локдаун да ни дадат някакви пари, едвам си посрещнем потребностите, тъй като в този момент заведението ми е празно.

Персоналът ми е в неплатен отпуск, тъй като аз не мога да им заплащам, защото не мога да ги убедя да се имунизират, тъй че ние сме с вързани ръце. Няма по какъв начин да задължим всички да се имунизират. Това е безобразно. Право на персонален избор е това “;

„ В момента здравната система не е готова за този напън, който има сега, за слагане на ваксини, за издаване на документи. Блокирала е през вчерашния ден системата. Нормално е, с цел да сработи, най-малко 20 дни би трябвало да има някаква пролонгация “;

„ Пълен локдаун избираме ние. Ние сме празни и нямаме безусловно никакви клиенти, да не кажем, че никой няма да се имунизира.  Държавата да заплаща локдауна. Има много хора, които напущат работата си, и търсят различен метод да се прехранват “, споделиха хотелиери и ресторантьори пред кореспондента на БНР в района.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР